Mikael Smeds, Suomen Maksuturva Oy:n toimitusjohtaja

Suomen Maksuturva mukana elvyttämässä verkkokauppaa

mikael_smeds.jpgPerinteisen kaupan ”reilun pelin henki”, jossa ostopäätös ja fyysinen rahasuoritus tapahtuvat turvallisesti ja varmasti, on viimeinkin tuotava näkyvästi mukaan myös sähköiseen kaupankäyntiin. Haastavassa taloustilanteessa luottamus tavaran ja rahasuorituksen varmaan saamiseen nousee uuteen arvoon. Turvallinen asiointi on harhaluuloista huolimatta mahdollista myös verkkokaupassa.

Suomen Maksuturva Oy tarjoaa verkkokaupan elvyttämiseksi uutta Maksuturva-palveluaan. Keväällä 2009 Suomen markkinoille lanseerattu palvelu tuo vihdoin myös verkkokauppaan mallin, jossa ostettu tavara ja maksu vaihtavat omistajaa samaan aikaan.

- Palvelumme ideana on, että kauppias saa rahansa vasta kun tavara on toimitettu ostajalle, toimitusjohtaja Mikael Smeds, Suomen Maksuturva Oy:stä, kertoo.

Maksuturva-palvelu perustuu maksamiseen verkkopankkitunnuksilla. Tämä on kuluttajille tutkimusten mukaan mieluisin tapa maksun suorittamiseen. Luottokorttia ei vielä haluta käyttää maksuvälineenä. Verkkotunnuksillakin maksamiseen liittyy kuitenkin pelko siitä, että maksettu tavara ei kuitenkaan tule toimitettua ostajalle. Tästä syystä ei esimerkiksi arvokkaimmilla tuotteilla haluta käydä verkkokauppaa.

- Maksuturvasta on hyötyä niin kuluttajalle kuin kauppiaalle. Ostaja sitoutuu kauppaan paremmin, mikä on kauppiaan selkeä etu ja ostaja saa puolestaan varmasti ostamansa tavaran. Tarjoamme uutta palvelukonseptia, joka helpottaa molempien osapuolten asemaa. Näin rakennamme sitä turvallisuutta ja sitoutumista, joka kaupankäyntiin kuuluu, Mikael Smeds jatkaa.

Elvytysohjelmaan kautta Suomen Maksuturvan tavoitteena on tehdä palveluun tutustuminen mahdollisimman helpoksi.

- Tarjoamme seuraavalle sadalle yritysasiakkaalle tuhat, vuoden 2009 aikana tapahtuvaa kauppatapahtumaa täysin ilmaiseksi. Yhteensä tarjoamme siis satatuhatta ilmaista transaktiota, Smeds paljastaa.

- Liiketoimintamme soveltuu mitä parhaiten elvytysohjelman puitteisiin. Haluamme osaltamme olla mukana edistämässä ministeriön asettamia tavoitteita, Mikael Smeds painottaa.

< Palaa